Skyer i horisonten

Lave priser og rask levering var suksessoppskriften den gangen McDonalds og fastfood-konseptet ble lansert tidlig på 50-tallet. Standardisering, industrialisering og selvbetjening var virkemidlene – egenskaper som deles med Cloud Computing, enten det er programvare-, plattform- eller infrastruktur-levert-som-en-tjeneste.

Som forbrukere er vi etterhvert blitt vant til å konsumere nett-tjenester fra Google, Facebook og Apple i nettleseren og på mobilen. Raskt og enkelt, forutsatt litt egeninnsats og selvbetjening. Burde det ikke være like raskt og enkelt på bedrifts-PCen?

Med Office 365 satser Microsoft nå for fullt på bedriftsmarkedet og setter den tradisjonelle verdikjeden på hodet med sin All-In strategi. Click-to-run og web-versjoner gjør Office enklere å ta i bruk, rimeligere og blir selskapets fremste våpen i kampen for å beskytte det lukrative bedriftsmarkedet mot nye aktører som Google Apps, Skype og Zoho.

Bedriftsbrukere som har vært vant til å få levert sine applikasjoner fra IT avdelingen, kan nå hoppe bukk over denne og ordne seg selv. Trenger man i det hele tatt noen IT avdeling lenger?

I markedsføringen hevder Microsoft at de nå kan drifte bedriftens IT løsninger. Ingen tvil om Microsoft har gode forutsetninger for å drifte og vedlikeholde sine egne produkter og plattformer. Men derfra til å ta et ansvar for alle IT-løsningene som kjører i nettskyen? Ønsker leverandører som Microsoft og Google ta helhets ansvar for bedriftens IT løsninger eller snakker vi ikke egentlig her om å drifte sine egne produkter? Det er forskjell på det.

For du har jo i lang tid kunnet la Microsoft drifte serveren din gjennom å sette på automatisk patching og oppdateringer. Og kanskje funnet det lurt å skru av igjen når du oppdager at nettløsningen eller applikasjonen krasjet som følge av en tilfeldig sikkerhetsoppdatering. Så hvem har ansvaret for dine forretningskritiske løsninger?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *